Lebih 800,00 pengguna empat lebuh raya di bawah kendalian Kumpulan Garuda bakal menikmati tawaran diskaun tol antara 20 sen sehingga 60 sen sempena sambutan Hari Natal pada 25 Disember Ini.

Lebuh raya yang terlibat dalam tawaran diskaun itu adalah Lebuh Raya Shah Alam (LSA), Lebuh Raya Damansara-Puchong (LDP), Lebuh Raya Sistem Penyuraian Trafik Kuala Lumpur Barat (Sprint) dan Lebuh Raya Syarikat Mengurus Banjir dan Terowong (SMART).

Sazally Saidi selaku Ketua Pegawai Eksekutif Lingkarann Trans Kota Sdn Bhd (Litrak) berkata pemberian diskaun tersebut diberikan kepada pengguna LSA, LDP dan Sprint bermula pukul 12 tengah malam sehingga 11.59 malam 25 Disember 2017.

“Sebanyak 60 sen diturunkan untuk pengguna LDP dan 20 sen untuk pengguna Sprint bagi semua kelas kenderaan. Kadar tol di LSA turut dikurangkan 20 sen namun hanya untuk kenderaan kelas satu,” katanya lagi.

Menurut beliau, bagi pengguna Smart, diskaun akan bermula pada pukul 6 pagi 25 Disember sehingga 6 pagi 26 Disember 2017 dengan kadar bayaran dikurangkan sebanyak 30 sen untuk kelas satu dan empat.