SUNGAI BESAR: Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos ‘tampil’ secara langsung menerusi rakaman video pada mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Sungai Besar, hari ini.

Beliau, yang bertanding mempertahankan jawatan dalam pemilihan UMNO Bahagian itu, dilihat memberi ucapan dan kata-kata aluan lebih lima minit kepada perwakilan.

Tayangan rakaman video ucapan itu dipancarkan menerusi dua papan layar di Bangunan UMNO Bahagian Sungai Besar

Katanya, Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) lalu menjadi detik pahit buat parti itu termasuk dirinya yang kini menjadi buruan polis.

“Sehingga hari ini, saya belum pulang ke rumah kerana masih diburu dan untuk sambutan Aidilfitri juga, saya tidak dapat pulang beraya bersama keluarga serta tidak berkesempatan bersalaman dengan ibu seperti tahun sebelumnya,” katanya.

Jamal berkata, beliau tidak menyesal terhadap apa yang berlaku tetapi sebaliknya menganggap ia adalah perjuangan yang harus diteruskan untuk masa depan.

“Rakyat perlu sedar kemenangan Pakatan Harapan (PH) yang membentuk kerajaan pada hari ini adalah kemenangan tipu belaka.

“Mana janji mereka (PH) mahu turunkan minyak RM1.50 serta tol di seluruh negara diberi percuma?

“Mereka berjanji kononnya harga barang keperluan akan diturunkan jika menang sehingga rakyat terpengaruh dan memilih PH pada PRU-14 lalu,” katanya.

Beliau berkata, UMNO perlu melakukan sesuatu supaya kembali berkuasa dan menjadi pilihan pengundi dalam menentukan masa depan negara.

“Walaupun perjalanan PRU-15 masih jauh, UMNO perlu menyedarkan pengundi dan rakyat bahawa hanya parti ini yang terbaik dalam memerintah dan mengurus tadbir negara ini,” katanya.

Advertisements