Musa Aman Disaman RM400 Juta

Notis undang-undang yang diterbitkan dalam akhbar tempatan kelmarin, menyatakan Zulkifli memfailkan saman ke Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu terhadap Musa.

Zulkifli menuntut RM400 juta dengan faedah lapan peratus setahun; kos dan apa-apa perintah yang difikirkan perlu oleh mahkamah.

Musa kini dilaporkan berada di United Kingdom kerana mendapatkan rawatan kesihatan.

Sementara itu, peguam Musa, Tengku Fuad Ahmad, berkata sudah beliau sudah menerima saman berkenaan.

Dalam kenyataan kepada media, Tengku Fuad berkata, writ difailkan terhadap Musa lebih bersifat politik dan untuk memalukan anak guamnya.

“Writ dua muka surat itu yang menuntut kira-kira RM400 juta dari Tan Sri (Musa) jelas didorong oleh politik semata-mata dan direka untuk memalukan dan mengganggu klien saya. Selain itu ia tidak ada apa-apa isi (kandungan).

“Kota Kinabalu adalah sebuah bandar kecil dan semua orang tahu bahawa firma saya mewakili Musa. Oleh itu, saya tertanya-tanya mengapa plaintif memilih untuk menerbitkan writ dalam akhbar?

“Adakah ini direka untuk memalukan klien saya? Saya juga mendapati writ itu seolah-olah telah digubal oleh seorang peguam. Siapa yang bersembunyi di belakang plaintif,” katanya.

Bagaimanapun, Tengku Fuad berkata, pihaknya akan mengambil tindakan seperti dikehendaki dan diarahkan bagi menghormati proses mahkamah.

Published by malaysianewstv

Saluran berita semasa online anda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: