Malaysianews TV

Portal Berita Telus Terus Kepada Anda

Politik

PRK Sungai Kandis: 59 Kertas Undi Pos Dikeluarkan

SHAH ALAM – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hari ini mengeluarkan sebanyak 59 kertas undi pos bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis.

Timbalan Pengerusinya, Tan Sri Othman Mahmood berkata, pengeluaran tersebut dijalankan oleh petugas pilihan raya di Wisma Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) di sini, meliputi empat kategori undi pos.

Katanya, bagi kategori Pemilih Tidak Hadir (PTH) Luar Negara, iaitu penjawat awam yang bertugas di luar negara dan pasangan serta pelajar sepenuh masa dan pasangan, terdapat 13 pengundi di Indonesia, United Kingdom, India, Sweden, Australia dan Korea Selatan.

“Bagi permohonan Borang 1A iaitu untuk petugas pilihan dan petugas media, terdapat seramai 44 pengundi sementara permohonan Borang 1B (warganegara Malaysia yang berada di luar negara) terdapat dua pengundi dari Jerman dan United Kingdom.

“Manakala tiada pengeluaran bagi kategori Borang 1C (anggota petugas kesihatan dan keselamatan yang dibenarkan) kerana tiada permohonan diterima,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: