Realme lancar realme 5 dan realme 5 pro

PETALING JAYA- realme Malaysia melancarkan telefon pintar quad kamera pertama, dikenali sebagai realme 5 dan realme 5 Pro yang dilengkapi dengan Qualcomm Snapdragon.

Kedua-dua model berkenaan disasarkan kepada pengguna bagi segmen telefon harga pertengahan.

 

Harga jualan bagi model realme 5 adalah RM599 dan RM799 (bergantung kapasiti simpanan) dan model realme 5 Pro pula adalah RM1,099.

Pengurus Jenama realme, Tiffany Teh, berkata kelebihan pada kedua-dua model berkenaan adalah penggunaan quad kamera dengan lensa ultra-lebar, kamera utama, lensa potret dan ultra makro.

“Kami meneruskan semangat ‘Dare to Leap’ dengan membawa revolusi pasaran baharu iaitu dua telefon pintar dengan teknologi kamera quad”

“Kami berbesar hati ramai rakyat Malaysia mula memilih telefon pintar realme dan ini terbukti apabila realme memenangi best seller Lazada 9.9″ katanya.

“Ini turut menjadi antara faktor yang menyakinkan kami untuk membawa masuk model realme 5 dan 5 Pro ke Malaysia,” katanya pada majlis pelancaran telefon pintar berkenaan di sini, hari ini.

Hadir sama pada majlis berkenaan ialah Ketua Eksekutif realme, Hunter Wang.

 

Model realme 5 dilengkapi dengan Snapdragon 665 AIE iaitu enjin Qualcomm Al generasi ketiga berdasarkan cip pemprosesan 11nm octa-core yang beroperasi pada kelajuan jam 2.0GHZ seiring dengan prestasi permainan yang dipertingkatkan.

Ia boleh didapati dalam dua warna baru Crystal Blue dan Crystal Purple.

Manakala model realme 5 Pro dikuasakan oleh Snapdragon 712 AlE, dengan CPU berkelajuan 2.3GHZ yang juga dikenali sebagai enjin Al generasi ke-3 yang membantu mempercepat pengkomputeran Al bersama GPU Qualcomm Andreno 616.

Model ini boleh didapati dalam warna Crystal Green dan Sparkling Blue.

Mengulas lanjut, Tiffany memaklumkan telefon  pintar itu akan dijual secara eksklusif di platform Lazada.

“Selain itu, bermula sekarang hingga 11 Oktober depan, sesiapa yang berminat untuk mendapatkan realme 5 Pro boleh mula membuat pesanan,” katanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s