Genting Highland – SEMUA DI ATAS KAPAL! 30 Okt, 8pm Keretapi ke Busan dari Resorts World Genting akan berlepas, berhenti di semua stesen, termasuk stesen Seoul yang dijangkiti zombie, platform stesen Daejeon yang dikendalikan dan Kereta Kargo Kimia toksik dalam perjalanan ke Busan.
Mempunyai perjalanan yang menyenangkan. Ia adalah perjalanan yang anda tidak akan lupa.
Berdasarkan filem blockbuster 2016 filem terkenal zombie Korea Selatan Ke Busan, Resorts World Genting melancarkan jalur kereta api seram selama dua bulan yang akan menawarkan gabungan yang unik dari keseronokan yang mengerikan dan menakutkan kepada peminat filem dan peminat aksi seram secara umum.
Dengan filem box office global yang melebihi AS $ 93 juta, Train To Busan adalah salah satu filem Korea yang paling hebat. Di Malaysia, ia melepasi lebih daripada RM21 juta dan masih berada di kedudukan sebagai filem Korea teratas sepanjang masa di pasaran.
Oleh itu, penonton tempatan dan global akan terbiasa dengan kisah seorang bapa dan anak perempuan yang cuba bertahan di kalangan wabak zombie – yang telah digambarkan sebagai scene ngeri dan pengorbanan hubungan ayah dan anak.
Kesemua unsur-unsur yang menjadikan Keretapi Busan sebagai kejayaan sinematik telah dipindahkan ke pengalaman realiti hiper yang unik di Train to Busan Horror House.
Dibangunkan secara kolaboratif antara Resorts World Genting dan pakar realiti maya Vividthree, Rumah Horror menggabungkan kesan praktikal, set rumit, serta teknologi visual dan maya yang canggih untuk menyeramkan para tetamu ke dunia realiti.
Pengalaman ini terdiri daripada beberapa bahagian, masing-masing dengan satu set aktiviti interaktif tersendiri. Berikutan plot filem itu – di mana bapa dan anak perempuan bertemu di Seoul untuk perjalanan ke Busan. Bahagian pertama Rumah Horor bertemakan di sekitar Stesen Seoul. Para tetamu akan mendapati diri mereka terperangkap dalam versi apokaliptik stesen keretapi, menangkis zombi dan perangkap ketika mereka berperang melalui persekitaran seperti Koridor Panjang, Tandas, Supermarket, Café dan Maze Mirror untuk mencapai melepaskan diri.
Tetapi kereta api juga dijangkiti. Bahagian kedua Rumah Horor berlaku di Kereta Api Busan yang sebenarnya. Sama seperti watak-watak filem itu harus bertarung ke gerabak kereta api hadapan dengan harapan dapat bertahan perjalanan ke Busan (di mana zon kuarantin telah ditubuhkan).

Menarik, bukan? Jika anda berminat untuk mencubanya, anda boleh membeli tiket secara eksklusif di AirAsia dengan harga RM80 sahaja untuk satu tiket dan anda boleh dapatkan diskaun sebanyak 10% jika menggunakan referal kod BIGTB10 ketika check-out.

Malah, anda juga boleh beli tiket dengan hanya walk-in di sana dan jika anda berminat membeli pakej kombo Train to Busan Horror House + Skytropolis Preview Pass, harganya hanyalah RM128 seorang.