Kuala Lumpur – Pelanggan Prudential Assurance Malaysia Bhd (PAMB) dan Prudential BSN Takaful Bhd (PruBSN) pasti teruja dengan kerjasama terbaru ini. E-wallet adalah gaya hidup tempatan Boost, bersama salah satu syarikat insurans dan takaful terkemuka di Malaysia, mengumumkan perkongsian yang dirangka untuk mendigitalkan landskap insurans di Malaysia dengan pembayaran tanpa tunai menggunakan wallet.

Melalui laman web korporat Prudential, pelanggan boleh memilih untuk menggunakan Boost sebagai kaedah pembayaran apabila membuat bayaran premium pada bila-bila masa, di mana sahaja, dengan cara yang selamat dan mudah. Manakala, ejen Prudential juga dapat melakukan pembayaran bagi pihak pelanggan melalui portal khas mereka.

 

Kerjasama ini membolehkan kami memperluaskan penawaran menerusi aplikasi Boost dan terus menambah nilai kepada keperluan gaya hidup pengguna dan urus niaga harian, kata Gary Yeoh, Pengarah Peniaga Perantara dan Kerjasama Boost.

Gan Leong Hin, Ketua Pegawai Eksekutif PAMB berkata, "Kerjasama dengan Boost akan menjadi satu langkah ke hadapan dalam pelan transformasi digital kami sebagai syarikat insurans yang inovatif dan berfokus pada pelanggan. Perkembangan ini memberikan pelanggan digital yang semakin pesat berkembang kami penyelesaian pembayaran digital yang cekap dan selamat lebih-lebih lagi terhadap premium insurans dan pembayaran caruman takaful mereka.

 

Mulai sekarang hingga 31 Januari 2020, pelanggan Prudential yang membuat pembayaran premium menggunakan Boost di laman web Prudential untuk kali pertama akan diberi ganjaran sehingga 20 peratus rebat tunai. Bagi pelanggan sedia ada yang sebelum ini membuat pembayaran menggunakan Boost, akan menerima rebat tunai sebanyak 10%. Ganjaran tunai yang diberi dihadkan pada RM100 bagi setiap pengguna setiap bulan*.

Setakat ini, Boost telah mencapai beberapa kejayaan penting, daripada membolehkan lebih daripada 4.8 juta pengguna membayar tempat letak kereta, bil utiliti, penghantaran pesanan makanan dan perkhidmatan bantuan jalan raya, hinggalah menyediakan penyelesaian pembiayaan mikro dan insurans mikro kepada peniaga dan juga menjana 24 kampus tanpa tunai di seluruh negara. E-dompet juga mempunyai liputan meluas di seluruh negara
merangkumi lebih daripada 125,000 peniaga.