Kuala Lumpur – Bata Malaysia, dengan kerjasama Rangkaian Pembayaran Malaysia Sdn Bhd (PayNet) yang mengendalikan MyDebit, membawa banyak kegembiraan kepada para pelanggan bertuah sebelum ini apabila hadiah daripada pertandingan ‘Shop, Wave & Win’ disampaikan kepada pemenang masing-masing di bilik pameran Proton yang terletak di Damansara.

MyDebit adalah skim kad debit nasional Malaysia yang memudahkan pembayaran mata wang menggunakan ATM
kad yang dikeluarkan oleh bank di Malaysia. Kerjasamanya dengan pelanggan Bata melihat, Zariyah binti Yahaya
memenangi Hadiah Utama sebuah Proton Persona yang baru. Sementara itu, Tee Fong Kin, Sii Yew Wei dan
Edleen binti Maznan masing-masing memenangi tiket pelancongan untuk 2 orang ke Prague, Republik Czech.
Pemenang. Pemenang bertuah lain membawa pulang Apple iPhones, iPad dan baucer Bata Cash.
Pelanggan dikehendaki membeli sekurang-kurangnya RM50 dalam satu resit dengan menggunakan MyDebit Kad ATM di mana-mana Kedai Bata.
Acara tersebut dianjurkan oleh Pengurus Tanah Bata Malaysia Encik Ajay Ramachandran, Pengurus Pemasaran
Cik Diana Wong dan Pengarah Bahagian Perkhidmatan Kad PayNet, Encik Michael Kumar bersama Proton
wakil.
Menurut Ramachandran, ini adalah kerjasama pertama syarikat dengan PayNet. Kerjasama ini sejajar dengan tujuan bersama untuk mempromosikan pembayaran tanpa tunai kepada pelanggannya, tambahnya.
Pertandingan ‘Shop, Wave & Win’ dianjurkan bersama oleh Bata Malaysia dan PayNet untuk menggalakkan urus niaga tanpa tunai untuk menyokong transformasi ekonomi digital.
Bagi pengguna, MyDebit adalah kaedah pembayaran yang selamat, boleh diakses dan cekap. Melalui penggunaan yang lebih luas Kad MyDebit, pengguna boleh menguruskan kewangan secara lebih berkesan dan bertanggungjawab tanpa sebarang risiko menanggung hutang kad kredit, yuran pembayaran lewat atau caj kewangan.